Curatam constanta

DOAR ÎMPREUNĂ PUTEM AVEA UN ORAȘ CURAT!

În luna Aprilie, te invităm alături de noi echipat cu energie, dar mai ales cu respect față de orașul tău, la cea de-a șasea ediție "Curățăm Constanța noastră", cea mai amplă inițiativă de responsabilizare civică față de mediul înconjurător din orașul nostru.

Primăria Municipiului Constanța organizează mai multe activități de conștientizare și educație non-formală, precum și acțiuni de ecologizare și igienizare a parcurilor și a altor zone selectate.

Voluntarii vor primi saci, mănuși, apă și alte unelte pentru a facilita procesul de igienizare. Prin aportul fiecăruia dintre noi ne vom putea mândri cu un oraș curat și mai frumos. Vă așteptăm!

Activitățile care vor marca această campanie sunt:

 • degajarea gunoaielor
 • refacere garduri
 • eliminarea de graffiti
 • refacerea firmelor luminoase
 • înlocuire geamuri și vitrine deteriorate
 • curățare, igienizare și zugrăvire fațade și ziduri
 • curățare terenuri de frunze și crengi
 • curățarea coșurilor de fum
 • cosit și salubrizare peluze/spații verzi
 • tuns gard viu
 • prășit trandafiri și flori
 • măturat alei și golit coșuri
 • transport resturi vegetale
 • curățarea mijloacelor de transport

Vezi harta acțiunilor:

Vezi harta acțiunilor:

CALENDAR EVENIMENTE

29 Mar

ACȚIUNE PLANTARE POMI FRUCTIFERI, ÎN ZONA MARVIMEX

Joi, 29 Martie, Organizația Studenților Basarabeni din Constanța, vor participa la actiunea de plantare, a 100 pomi fructiferi în zona Marvimex

Organizator: Organizația Studenților Basarabeni din Constanța

Vezi galerie foto/video

30 Mar

IRISH PUB SUSȚINE CAMPANIA CURĂȚĂM CONSTANȚA NOASTRĂ

La sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie, Irish Pub împreună cu 20 de voluntari a participat la campania de conștientizare Curățăm Constanța noastră, derulând acțiuni de salubrizare și igienizare (strângere gunoaie, tuns trandafiri, vopsit copaci, trasat linii de parcare) în perimetrul restaurantului, mai exact pe str. Ștefan cel Mare, Nr. 1.

Organizator: SC AMICOM SRL/IRISH PUB

2 Apr

DEDEMAN PARTICIPĂ LA ACȚIUNI DE IGIENIZARE

Marți, 2 Aprilie, echipa Dedeman, acționează pe terenul din proximitatea centrului comercial.

Organizator: DEDEMAN

Vezi galerie foto/video

2 Apr

RADET PARTICIPĂ LA ACȚIUNI DE IGIENIZARE

Marți, 2 Aprilie, în jur de 20-30 de voluntari vor organiza ample acțiuni de salubrizare pe terenul viran situat în spatele careului de garaje din zona Marvimex.

Organizator: RADET

Vezi galerie foto/video

2-3 Apr

INIȚIATIVĂ DE SALUBRIZARE A MUNICIPIULUI ÎN PRAG DE PRIMĂVARĂ

Luni și marți, 2-3 aprilie, Administrația Cimitirului Municipal Constanța organizează la inițiativa Primăriei Municipiului Constanța acțiuni de salubrizare pentru întreg orașul în prag de primăvară. Riveranii zonei din vecinătatea Cimitirului Municipal sunt invitați să asigure și să mențină curățenia în zonă pe tot parcursul anului.

Organizator: Administrația Cimitirului Municipal Constanța

Vezi galerie foto/video

4 Apr

INIȚIATIVĂ CIVICĂ FAȚĂ DE MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Împreună cu un efectiv de 30 de elevi, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, reprezentat de doamna Loredana Tănase (director adjunct și profesor de biologie) și doamna Mihaela Deancu (profesor de biologie) se implică în acțiunea de igienizare a perimetrului din zona Esplanada - Plaja Modern. La această inițiativă, li se vor alătura și Cercetașii Marini - Filiala Constanța a Organizației Naționale Cercetașii României însoțiți de aprox. 20 de elevi ai Liceului Teoretic G. E. Palade din Constanța, precum și aprox. 10 infanteriști marini de la Baza militară Mihail Kogălniceanu.

Organizator: Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" Constanța

4 Apr

ECHIPA SPIRU HARET PARTICIPĂ LA ACȚIUNI DE IGIENIZARE ÎN ZONA STR. PRELUNGIREA ION RAȚIU

Împreună cu un efectiv de 20 de participanți, miercuri, 4 Aprilie, echipa Spiru Haret va acționa în zona Str. Prelungirea Ion Rațiu prin salubrizarea fâșiilor verzi din acest perimetru.

Organizator: SPIRU HARET

5 Apr

SC. AURORA MAMAIA SRL PARTICIPĂ LA ACȚIUNI DE IGIENIZARE

Joi, 5 Aprilie, SC. AURORA MAMAIA SRL cu ajutorul a 15 participanți din partea firmei vor participa la o acțiune de ecologizare urbană a perimetrului dimprejurul Hotelului Aurora, Mamaia.

Organizator: SC. Aurora Mamaia SRL

6 Apr

UNIVERSITATEA SPIRU HARET AJUTĂ LA CURĂȚENIA CONSTANȚEI

Vineri, 6 Aprilie, Universitatea Spiru Haret alături de un efectiv de 20 de participanți continuă acțiunile de salubrizare a fâșiilor verzi din zona Str. Prelungirea Ion Rațiu.

Organizator: SPIRU HARET

7 Apr

ISIS MEDICAL CENTER ORGANIZEAZĂ LUCRĂRI DE IGIENIZARE

Sâmbata, 7 Aprilie, ISIS MEDICAL CENTER alături de ASOCIAȚIA PANGEA și S.C. DIAGNOST S.R.L. (HEKA HOSPITAL) participă la campania Curățăm Constanța noastră prin organizarea unor lucrări de salubrizare în zona Radio Vacanța – Hotel Perla. Întreaga acțiune va fi susținută de un efectiv de 50 de participanți.

Organizator: ISIS MEDICAL CENTER

Vezi galerie foto/video

11 Apr

ACȚIUNE DE ECOLOGIZARE ORGANIZATĂ DE HOTEL CENTRAL

Miercuri, 11 Aprilie, Hotel Central împreună cu un efectiv de 10 participanți vor desfășura acțiuni de salubrizare în perimetrul aferent hotelului din stațiunea Mamaia.

Organizator: Hotel Central

11 Apr

ELEVII CLASELOR A IV-A AI ȘCOLII GIMNAZIALE NR. 29 "MIHAI VITEAZUL" DEMAREAZĂ ACȚIUNI DE ECOLOGIZARE

Miercuri, 11 Aprilie, 113 elevi ai claselor a IV-a din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 29 "Mihai Viteazul", plantează în cadrul proiectului CORA VERDE 10 pomi fructiferi puși la dispoziție de CORA.

Organizator: Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul"

Vezi galerie foto/video

12 Apr

CARREFOUR ÎNFRUMUSEȚEAZĂ ZONA PARC FAR

Joi, 12 Aprilie, Carrefour alături de 20 de voluntari participă la campania de conștientizare, desfășurând acțiuni de salubrizare și igienizare în perimetrul Parc Far.

Organizator: CARREFOUR

Vezi galerie foto/video

14 Apr

ACȚIUNE DE SALUBRIZARE ȘI PLANTARE DE ARBORI ORGANIZATĂ DE SPAS

Sâmbătă 14 Aprilie, 25 de voluntari din cadrul Serviciului public de asistență socială Constanța participă la campania „Curățăm Constanța noastră" prin salubrizarea fâșiilor verzi din zona cluburilor pentru persoane vârstnice, cât și plantarea a 20 de arbori în zona creșelor și a căminului pentru persoane vârstnice.

Organizator: SERVICIUL PUBLIC DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ CONSTANȚA

Vezi galerie foto/video

16 Apr

ACȚIUNE DE ECOLOGIZARE ORGANIZATĂ DE MCDONALDS

Acțiunea se va desfășura cu suportul a 20 de participanți din partea echipei McDonalds și va avea în vedere igienizarea perimetrului dimprejurul Bisericii de Lemn Sfântul Mina, din Parcul Tăbăcăriei Constanța.

Organizator: MCDONALDS

Vezi galerie foto/video

16-18

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 29 "MIHAI VITEAZUL" DESFĂȘOARĂ ACȚIUNI DE IGIENIZARE

În perioada 16-18 Aprilie, Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul" va desfășura acțiuni de salubrizare și conștientizare pe tema ecologiei urbane în incinta curții școlii și perimetrul limitrof al acesteia.

Organizator: Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul"

Vezi galerie foto/video

17 Apr

ACȚIUNI DE ECOLOGIZARE ÎN ZONA INEL II

Marți, 17 Aprilie, în intervalul 09:45 - 11:40, Școala Gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza" va susține campania Curățăm Constanța noastră prin acțiuni de ecologie urbană în zona Inel II cu un efectiv de 500 de elevi.

Organizator: Școala Gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza"

Vezi galerie foto/video

17 Apr

CS FARUL ECOLOGIZEAZĂ ZONA DIN SPATELE CASEI CĂSĂTORIILOR - STR. MIHAI EMINESCU

Marți, 17 Aprilie, începând cu orele 09:00, CS FARUL împreună cu aprox. 200 de elevi realizează acțiuni de igienizare și salubrizare a suprafeței din spatele Casei Căsătoriilor - Str. Mihai Eminescu.

Organizator: CS Farul

Vezi galerie foto/video

17 Apr

CS PHOENIX ORGANIZEAZĂ ACȚIUNI DE IGIENIZARE

Începând cu orele 12:30, CS PHOENIX împreună cu un efectiv de 10 participanți susțin campania Curățăm Constanța noastră prin organizarea unor acțiuni de ecologizare și igienizare a parcului din zona Teatrului de Operă și Balet "Oleg Danovski".

Organizator: CS Phoenix

18 Apr

PARCUL GĂRII VA FI INCLUS ÎN ACTIVITĂȚILE DE IGIENIZARE

Miercuri, 18 Aprilie, 30 de voluntari din partea echipei ISU Dobrogea vor desfășura ample acțiuni de igienizare în zona Parcului Gării.

Organizator: ISU DOBROGEA

18 Apr

BASCHET CLUB ATHLETIC ORGANIZEAZĂ ACȚIUNI DE IGIENIZARE ÎN PARCUL TĂBĂCARIEI

Miercuri, 18 Aprilie, Baschet Club Athletic realizează acțiuni de igienizare și salubrizare a suprafeței din Parcul Tabacariei, cu un efectiv de 30 de participanți.

Organizator: Baschet Club Athletic

Vezi galerie foto/video

18 Apr

ACȚIUNE PLANTARE 90 DE ARBORI ÎN CARTIERUL KM 4-5 FALEZĂ SUD

În data de 18 aprilie 2018, la inițiativa avocatului Cătălin Filișan, un grup de avocați din Baroul Constanța, cu sprijinul Primăriei Constanța, alături de câțiva constănțeni, au înființat o perdea de protecție fono-atmosferică de-a lungul căii ferate lângă noul hipermarket construit în cartierul KM 4–5 Faleză Sud, prin plantarea a 90 de arbori.

Organizator: Av. Cătălin Filișan și asoc. Baroul Constanța, cu sprijinul Serviciului Gestionare Spații Verzi, PMC

18-26

GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR.33 CONSTANȚA PARTICIPĂ LA ACȚIUNI DE SALUBRIZARE ȘI ECOLOGIZARE

În perioada 18-26 aprilie 2018, Grădinița cu program prelungit nr. 33 Constanța a desfășurat "Curățenia de Primăvară" în curtea gradiniței cu ajutorul părintilor. Aceștia au plantat flori, au tuns iarbă, au vopsit gardul, locul de joacă, pomii și au învățat preșcolarii să fie mici grădinari.

Organizator: Grădinița cu program prelungit nr. 33 Constanța

Vezi galerie foto/video

19 Apr

PENITENCIARUL POARTA ALBĂ DESFĂȘOARă ACȚIUNI DE IGIENIZARE

Joi, 19 Aprilie, începând cu orele 09:00, Penitenciarul Poartă Albă desfășoară acțiuni de igienzare cu un efectiv de 15 deținuți.

Organizator: Penitenciarul Poartă Albă

20 Apr

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 10 "MIHAIL KOICIU" DESFĂȘOARĂ ACȚIUNI DE IGIENIZARE

Vineri, 20 Aprilie, Școala Gimnazială nr. 10 "Mihail Koiciu" va desfășura acțiuni de igienizare a străzilor din jurul unității școlare și în incinta curții școlii, cu un efectiv de 100 de elevi voluntari.

Organizator: Școala Gimnazială nr. 10 "Mihail Koiciu"

Vezi galerie foto/video

20 Apr

LUKOIL ORGANIZEAZĂ ACȚIUNI DE IGIENIZARE ÎN ZONA BADEA CÂRȚAN

Vineri, 20 Aprilie, începând cu orele 15:30 Lukoil organizează acțiuni de igienizare a terenului de Rugby din zona Badea Cârțan cu un efectiv de 30 participanți

Organizator: Lukoil

Vezi galerie foto/video

21 Apr

UOC CONTINUĂ ACȚIUNILE DE IGIENIZARE DIN CADRUL CAMPANIEI CCN

Sâmbătă, 21 Aprilie, UOC continuă acțiunile din cadrul Campaniei CCN în parcul Campusului Universitar - Corp A și B prin pregătirea arborilor plantați anul trecut, cu montarea de tutori și igienizarea peluzelor și aleilor aferente.

Organizator: Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr

UNIVERSITATEA MARITIMĂ CONSTANȚA VA ECOLOGIZA ZONA PARC PROCURATURĂ

Sâmbătă, 21 Aprilie, Universitatea Maritimă Constanța alături de 40 de participanți vor participa la curățarea și strângerea deșeurilor din zona Parc Procuratură.

Organizator: Universitatea Maritimă Constanța

21 Apr

Salubrizarea zonei Parcului Tăbăcăriei cu ajutorul a 20 de voluntari

Zona Parc Tăbăcărie va fi inclusă într-o amplă acțiune de igienizare și salubrizare cu ajutorul celor 20 de voluntari din partea echipei Mega Image. Acțiunea va avea loc sâmbătă, 21 Aprilie.

Organizator: MEGA IMAGE

21 Apr

S-AU DESFĂȘURAT ACȚIUNI DE VOLUNTARIAT ÎN ZONA LACULUI SIUTGHIOL

Sâmbătă, 21 aprilie, Adriana, Maria și Daniela au participat la acțiuni de curățare a Lacului Siutghiol pe o zona de aproximativ 10 m de mal.

Organizator: Adriana, Maria și Daniela

Vezi galerie foto/video

22 Apr

ECHIPA CONDUSĂ DE LOREDANA COPILU DESFĂȘOARĂ ACȚIUNI DE IGIENIZARE ÎN ZONA HOTELULUI PALAS

Duminică, 22 Aprlilie, Loredana Copilu împreună cu o echipă civică formată din 10 voluntari vor desfășura acțiuni de igienizare a zonei din proximitatea Hotelului Palas din zona Peninsulară a Municipiului Constanța.

Organizator: Loredana Copilu

Vezi galerie foto/video

23-26

GRĂDINIȚA DUMBRAVA MINUNATĂ PARTICIPĂ LA ACȚIUNI DE SALUBRIZARE

În perioada 23-26 aprilie 2018, grădinița cu program prelungit "Dumbrava Minunată" Constanța a desfășurat activități de ecologizare și igienizare a terenului din incinta grădiniței, sub atenta supraveghere a personalului didactic și nedidactic. Tot în această perioadă, s-a efectuat și dezinsecția terenului de joacă al grădiniței, împotriva căpușelor.

Organizator: Grădinița cu program prelungit "Dumbrava Minunată" Constanța

Vezi galerie foto/video

23-26

GRĂDINIȚA NR. 45 DESFĂȘOARĂ ACȚIUNI DE EDUCAȚIE ECOLOGICĂ

În cadrul Proiectului județean "Curățăm Constanța Noastră ", Grădinița nr. 45, Constanța desfășoară activități de educație ecologică, implicând un număr de 100 de voluntari, părinți și copii, în acțiuni de plantare de flori, pomi, curățare a incintei curții din Str. Unirii nr. 68 și împrejurimile grădiniței. Iubim Constanța, de aceea ne pasă!

Organizator: GRĂDINIȚA NR.45 "DUMBRAVA MINUNATĂ"

Vezi galerie foto/video

25 Apr

HANDBAL CLUB DOBROGEA SUD CONSTANȚA DESFĂȘOARĂ ACȚIUNI DE IGIENIZARE

Miercuri, 25 Aprilie, Handbal Club Dobrogea Sud Constanța participă la acțiuni de igienizare în parcul din zona Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski".

Organizator: Handbal Club Dobrogea Sud Constanța

Vezi galerie foto/video

25 Apr

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 30 "GH. ȚIȚEICA" AJUTĂ LA CURĂȚENIA CONSTANȚEI

Luni, 23 Aprilie, Școala Gimnazială nr. 30 "Gh. Țițeica" cu ajutorul elevilor participă la acțiuni de conștientizare derulând acțiuni de ecologizare în incinta curții școlii.

Organizator: Școala Gimnazială nr. 30 "Gh. Țițeica"

Vezi galerie foto/video

26 Apr

ISU DOBROGEA PARTICIPĂ LA ACȚIUNI DE IGIENIZARE

Joi, 26 aprilie, începând cu ora 10:00, ISU Dobrogea împreună cu un efectiv de 30 de cadre militare, vor organiza ample acțiuni de igienizare și salubrizare în zona parcului de la Gară.

Organizator: ISU Dobrogea

Vezi galerie foto/video

26 Apr

ELEVII ȘCOLII GIMNAZIALE "REMUS OPREANU" DEMAREAZĂ ACȚIUNI DE IGIENIZARE

Joi, 26 Aprilie, Școala Gimnazială "Remus Opreanu" împreună cu un efectiv de 250 de elevi voluntari din clasele a VII-a și a VIII-a organizează acțiuni de igienizare și salubrizare a sitului aferent Edificiului Roman cu Mozaic.

Organizator: Școala Gimnazială "Remus Opreanu"

Vezi galerie foto/video

26 Apr

ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI UM7 A DESFĂȘURAT ACTIVITĂȚI DE SALUBRIZARE

Joi, 26 Aprilie, Asociația de proprietari UM7 s-a implicat în desfășurarea activităților de ecologizare și igienizare a spațiului din zona blocului. Au fost plantate flori, s-au văruit copacii și toate spațiile verzi au fost igienizate.

Organizator: Asociația de proprietari UM7

Vezi galerie foto/video

27 Apr

ACȚIUNI DE ECOLOGIZARE ÎN PARCUL CAMPUSULUI UNIVERSITAR

Vineri, începând cu ora 14:00, elevii claselor a III-a și a IV-a ai Școlii Primare "Petre Ispirescu", împreună cu părinții acestora, vor derula o acțiune de plantare a 15 plopi roșii în parcul Campusului Universitar, cu sprijinul Universității "Ovidius" din Constanța.

Organizator: Școala Primară "Petre Ispirescu"

27 Apr

ȘCOALA GIMNAZIALĂ 37 DESFĂȘOARĂ ACȚIUNI DE EDUCAȚIE ECOLOGICĂ

În dată de 27 aprilie 2018, elevii școlii gimnaziale 37 desfășoară acțiuni de salubrizare și conștientizare pe tema ecologiei urbane în incinta curții școlii și perimetrul limitrof al acesteia.

Organizator: Școala Gimnazială 37, Constanța

27 Apr

ACȚIUNI DE ECOLOGIZARE ÎN PARCUL DIN ZONA FAR

Vineri, 27 aprilie, un grup de 20 elevi ai clasei a IX-a D, de la Liceul Tehnologic "Ioan N. Român" Constanța, au participat la acțiuni de salubrizare în parcul din zona Far, pentru a se alătura inițiativei primăriei Constanței. În timpul acțiunii, au răspuns pozitiv și câțiva cetățeni și copii din parc ce au lăudat elevii și au depus ambalaje în saci.

Organizator: CLASA A IX-A D, LICEUL TEHNOLOGIC "IOAN N. ROMÂN"

Vezi galerie foto/video

CALENDAR ACȚIUNI PRIMĂRIE

Participanți la campanie:

 • Primăria Municipiului Constanța
 • ONG-uri
 • Instituțiile publice
 • Toți cetățenii Constanței

HAI SĂ FACEM ÎMPREUNĂ CONSTANȚA MAI FRUMOASĂ!

Vrei să susții această campanie împreună cu noi?

Descarcă unul sau mai multe dintre materialele promoționale de mai jos și folosește-le după bunul plac! Fie că alegi să le publici online, în rețelele de social media sau pe website-urile personale, să împarți flyere și stickere sau să distribui materialele noastre colegilor și prietenilor, noi îți mulțumim că pornești cu noi în această călătorie dedicată frumosului și curățeniei!

Hai să facem împreună Constanța mai frumoasă!

Primăria Municipiului Constanța

logo-dr

Participanți/Voluntari

Radet Constanta Spiru Haret Universitatea Ovidius Constanta Universitatea Maritima Constanta Colegiul Național ”Mircea cel Batrân” ISIS Hospital Carrefour Mc Donald's ISU Dobrogea Interact Constanta Mega Image DEDEMAN DEDEMAN OSB phoenix lukoil Farul Eternity athletic dobrogea

PRESTATORI PRIMĂRIE:

Polaris Pomacost

Envirotech


Confort Urban

RAEDPP

Sport Turism