Prezentare:

Gestiunea Parcărilor Rezidențiale va fi adusă la standardul de bună practică în administrație, prin intermediul mijloacelor inteligente vizând conceptul de e-guvernanță, în urma achiziționării unei aplicații software de gestionare parcări, integrată cu S.P.I.T.V.B.L., harta digitală și pagina oficială de internet a Primăriei Municipiului Constanța.

Prin intermediul platformei online, fiecare cetățean interesat va putea dobândi informații referitoare la disponibilitatea locurilor de parcare amenajate în parcările rezidențiale, privind posibilitatea utilizării acestora pe parcursul anului calendaristic.

Programul se adresează inclusiv persoanelor cu handicap, care sunt rugate să solicite eliberarea cardurilor de legitimație destinate acestui regim special.

Gestiunea parcărilor situate în domeniul public, în zone centrale sau de interes socio-cultural, cu acces limitat în baza criteriilor de utilizare adoptate la nivel local (orar/interval de timp maximal predefinit de staționare) se află în subordinea Societății Comerciale de Interes Local S.C. CONFORT URBAN S.R.L.

Persoanele fizice sau juridice din municipiul Constanța, utilizatori de autovehicule hibrid sau electrice, beneficiază de gratuitate, pentru folosirea locurilor de parcare din parcările publice cu plata cu tarif orar, de pe teritoriul municipiului Constanța. Identificarea acestor autovehicule se va face printr-o vinietă. În acest sens, cei interesați pot depune la sediul Direcției Gestionare Servicii Publice, strada Ștefan Mihăileanu, nr. 10 sau pe adresa de e-mail: parcari@primaria-constanta.ro, solicitări pentru obținerea acestei viniete.

Calendar:

  • Stadiul derulării: procedură în curs de finalizare – fără reluare  (achiziție publică / operațiune internă, finalizată permanent)
  • Graficul de Timp: punctual, pe întreg parcursul anului (după caz)

Referințe:
Contract de furnizare privind achiziția unei aplicații soft pentru gestionarea spațiilor de parcare

Lista Parcărilor Rezidențiale Autorizate

 H.C.L. nr. 279/2020 Privind Stabilirea și Sancționarea Contarvențiilor cu Privire la utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Constanța

Departamente implicate:
Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări
Serviciul Tehnologia Informației și Echipamente Informatice (STIEI-DTIRP)
Societatea Comercială de Interes Local S.C. CONFORT URBAN S.R.L. privind gestiunea parcărilor cu acces limitat
Consiliul Local / Hotărâri de Consiliu

Persoana de contact:
Insp. Ionuț Hristian Zelca, BSCUP-DGSP

Date de contact:
ionut.zelca@primaria-constanta.ro | tel. +40 241 48 81 76
secretariat@conforturban-ct.ro | tel. +40 241 67 22 99

Sugestii și Sesizări:

REAMENAJARE LOCURI DE JOACĂ ÎN MUNICIPIUL CONSTANȚA

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI

TOP